Opent in een nieuw tabblad
Taal:
Nederlands
De fuut handhaaft zijn wijde verspreiding over Nederland
08-07-2011
De fuut Podiceps cristatus is een wijd verspreide watervogel die in broedtijd te vinden is op meren, plassen, rustige riviergedeelten,…
De broedpopulatie van het woudaapje is sinds 1990 op enkele tientallen blijven steken
07-07-2011
De woudaap Ixobrychus minutus (die toen nog wouwaapje heette) was vòòr 1950 nog een plaatselijk talrijke broedvogel, vooral in de…
De broedpopulatie van de kwak neemt gestaag toe sinds 1990
07-07-2011
Volgens historische bronnen waren er in de veertiende eeuw al grote kwakkenkolonies in Nederland. Tot in de negentiende eeuw broedde…
Tegenovergestelde ontwikkelingen van insectenetende en visetende vogelsoorten in vergelijkbare broedbiotopen sinds de invoering van imidacloprid
07-07-2011
In tegenstelling tot de (sterk afnemende) broedpopulaties van steltlopers (scholekster Haematopus ostralegus, kluut Recurvirostra avosetta, strandplevier Charadrius alexandrinus, bontbekplevier Charadrius…
De broedpopulatie van de aalscholver neemt sinds de jaren 1980 sterk toe
06-07-2011
Aalscholvers (Phalacrocorax carbo) zijn viseters (zoals voorn, baars, snoekbaars en paling) die vaak in grote groepen en tot op grote…
Spectaculaire toename van de kleine mantelmeeuw sinds de jaren zestig
06-07-2011
Het broedgebied van de Kleine Mantelmeeuw beperkt zich vrijwel geheel tot de directe omgeving van de kust, vooral het Delta-…
Imker Klaas van der Poel: ‘Met het gebruik van neonicotinoïden stevenen we af op een regelrechte milieuramp’
05-07-2011
Imker Klaas van der Poel meent dat neonicotinoïden niet alleen giftig zijn voor bijen, maar ook dodelijk voor heel veel…
De steltlopers op de Slikken van Flakkee worden bedreigd door oppervlaktewaterverontreiniging met imidacloprid
04-07-2011
De Grevelingen is een voormalige zeearm gelegen tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Het is sinds de afsluiting door de Deltawerken het…
Na 1975 is de landelijke broedpopulatie van de grote stern bijna verdrievoudigd
04-07-2011
Het verspreidingsgebied van de grote stern Thalasseus sandvicensis is beperkt tot het Wadden- en Deltagebied. De grote stern broedt op…
De landelijke broedpopulatie van de visdief is sinds 1975 bijna verdubbeld
04-07-2011
De visdief Sterna hirundo broedt in kleine of grote kolonies in korte vegetatie, zoals in duinen, kwelders, moerassen, weilanden. De…
←
1
…
133
134
135
136
137
…
156
→